Motion er godt for både motionisten og eliteidrætsudøveren.
Det er godt for den enkeltes sundhed, det giver øget velvære, og ofte har det positive sociale sidegevinster.
Vi kan etablere en omgangskreds, som deler vores interesse for en idrætsgren eller en idrætsform.
Vi kan få oplevelser, som er uvurderlige på kort og længere sigt.
Vi føler en øget livskvalitet, og det er vel noget af det ypperste, et menneske kan opnå.
Desværre sker der af og til det, at de positive gevinster ved motion overskygges af et udefrakommende monster, kan man vel nærmest udtrykke det, nemlig dopingens uvæsen.
Desværre er fristelsen til at dope sig blevet mere og mere hyppigt forekommende.
Det gøres for at kunne præstere mere fysisk og for at få et udseende, som helt fejlagtigt opfattes som ideelt.
Det ændrede udseende, som af den dopede opfattes som en forbedring, er måske mere attraktivt på kortere sigt, men er katastrofalt på længere sigt.
Det har konsekvenser for krop og helbred, fysisk og psykisk.
Konsekvenserne kendes først efter nogen tid, og når der er sket skader, og skaderne er alvorlige og kan være livstruende.
For 14 dage siden var Dansk Folkeparti med til at fremsætte et beslutningsforslag her i salen, i hvilket vi foreslog at øge straframmen fra 2 til 6 år for handel med dopingmidler.
Det gjorde vi, fordi der igennem årene er set en øget omsætning af og lettere tilgængelighed til køb af dopingmidler.
Det er blevet lettere at få fat på, og der er sket en øget kommunikation på nettet om, hvorledes forskellige stoffer virker, hvordan de bruges, og hvor man får fat i disse præstationsfremmende midler.
I dag er det desværre sådan, at politiet ikke har tilstrækkelige muligheder og redskaber til at intensivere jagten på den omsiggribende distribution, men det ville der netop være, hvis man havde en øget straframme.
Man ville kunne få fat på de kriminelle dopingbagmænd, som tjener store summer på andres ulykke.
Som lovgivere har vi en forpligtelse til at gøre vores bedste for at sikre et samfund uden kriminalitet samt beskytte vore medmennesker.
Lovforslaget, som vi nu behandler, er et skridt i den rigtige retning.
Der har gennem årene været mange historier om såvel eliteidrætsfolk som motionister, der var dopede.
Førstnævnte gruppe har nok fået mest mediebevågenhed, da det drejer sig om kendte personer med idolstatus, men begge områder er alvorlige og bør angribes alvorligt.
At etablere et register, som vil kunne være medvirkende til at stoppe dopede idrætsudøvere i at skifte træningssted uden at blive opdaget, er positivt.
Det er vigtigt, at der sættes en stopper for deres dopingindtagelse, og at idrætsudøvelse i Danmark skal finde sted i det, vi kalder for rene miljøer.
Vi må ikke glemme, at vi generelt opfordrer vore børn og unge til at leve et aktivt liv med sund kost og motion, og så skal det ikke ende med, at de kommer i miljøer, der er inficeret af dopingmidler, med mennesker, som har et helt unaturligt forhold til deres egen krop og fysiske præstation og et skønhedsideal, der er helt ude af proportioner.
Når man selv oplever glæden ved at være en del af en sund idrætsverden, og når man selv har børn, der kommer i foreninger, og ser deres glæde ved samvær og motion – såvel i breddeidrætten som i elitesporten – er det vigtigt, at de ikke møder dopede mennesker og udsættes for fristelser, som de ikke ved, hvordan de skal håndtere.
Det mener vi bl.a.
kan forhindres ved at oprette et register, hvor de brodne kar kan fanges.
På den måde kan vi beskytte vore børn og unge.
Det skylder vi dem, og det skylder vi sporten, for vi må ikke tvivle på sportens eksistensberettigelse.
Dansk Folkeparti ser gerne, at der sker mere i bekæmpelsen af doping og måske også i et lidt højere tempo.
Vi beklager, at der ikke var opbakning til vores beslutningsforslag om en øget straframme for distribution af dopingmidler her og nu.
Men regeringen har ytret, at den nu vil kigge på det og komme med et forslag i næste samling.
Vi mener, at der er områder, der ikke må gå så meget politik i, at man ikke tænker på, hvad der egentlig er bedst, og hvem der har fremsat et forslag, men at man tænker på, om der er sund fornuft i det.
Det her register, som skal indføres den 1.
juli 2013, er positivt, og vi håber i Dansk Folkeparti, at det netop vil være et vendepunkt og et godt skridt i den rigtige retning mod at bekæmpe doping.
Derfor bakker vi op om forslaget.