Jamen som det har været nævnt i tidligere ordførertaler, handler det her beslutningsforslag om kompensation til borgere, som får medhold i Ankestyrelsen i, at der er foretaget en forkert afgørelse i henhold til serviceloven.
Der mener vi jo i Dansk Folkeparti at det er rimeligt, hvis en kommune træffer en forkert afgørelse og borgeren får medhold, at borgeren så får en kompensation.
Kommunerne skal i dag træffe afgørelse ud fra en konkret, individuel vurdering af borgerens forhold på baggrund af den gældende lovgivning.
Virkeligheden er også, at kommunernes økonomi kan være en faktor, der påvirker afgørelsen, når kommunerne skal have økonomien til at hænge sammen, og det kan somme tider være på kant med loven.
Vi er blevet gjort opmærksom på, at nogle kommuner prøvekører de her sager.
Der er derved nogle uhensigtsmæssigheder, som Dansk Folkeparti ønsker at rette op på med det her beslutningsforslag, og kompensationen skal tjene to formål.
For det første skal den være et plaster på såret, fordi borgeren i en periode har måttet tåle en forringelse, mens klagesagen har kørt.
For det andet skal det være et forebyggende element og et signal om, at man skal være omhyggelig med at træffe de rigtige beslutninger i første omgang.
Der er i dag flere muligheder for at hjælpe kommunerne med at træffe de rigtige afgørelser, og det er da også blevet nævnt i dag.
Kommunerne kan hente hjælp og rådgivning i tvivlstilfælde; de kan ringe til VISO, som så også kan være behjælpelig i forhold til rådgivning af kommunerne.
Den myndighed, som har truffet den forkerte beslutning, skal afholde udgiften til kompensationen, og kompensationen skal stå i et rimeligt forhold til det gode, borgeren har manglet, og så er det Ankestyrelsen, der skal udmåle kompensationens størrelse.
Dansk Folkeparti er overbevist om, at sådan en kompensationsordning i forbindelse med en klagesag vil være en motivation for kommunerne til hurtigt og effektivt at træffe de rigtige afgørelser.
Et eksempel er, at Horsens Kommune for nylig tabte en sag i forhold til BPA-ordningen.
Den sag har været omtalt i en række medier, så derfor kan jeg godt tillade mig at nævne den her, som jeg også gjorde nede fra min plads i Folketingssalen.
Det var Line Myrup, som fik medhold, fordi kommunen ikke var berettiget til at udmåle BPA'en efter servicelovens § 83.
Det er en borger, som lider af muskelsvind, og som vandt den her sejr, som efterfølgende kan komme flere andre mennesker med handicap til gode.
Det handlede om, at Horsens Kommune ville have hendes hjælpeordning kraftigt beskåret og i stedet for tilbød hjemmehjælp, og hun fik så færre timer.
Men nu har hun fået Ankestyrelsens ord for, at det ikke var i orden.
Og det er jo netop for at undgå disse sager, at vi i Dansk Folkeparti mener, at kompensation vil være en effektiv og præventiv løsning.
Nogle borgere har jo også en ekstra udgift i forbindelse med at få frataget deres hjælp.
For ikke så lang tid siden var der en et indslag i nyhederne på TV 2 om en borger, der også havde fået frataget sin hjælp, og som blev nødt til at se, om hun kunne købe hjælp et andet sted.
Og der er jo også en udgift i forhold til det.
Jeg havde håbet, at der havde været større opbakning til beslutningsforslaget.
Jeg vil godt takke Enhedslisten, som jeg ikke lige kan se i salen, for at støtte op om det her beslutningsforslag.
For som Enhedslisten også sagde, var der ikke opbakning til Enhedslistens forslag om opsættende virkning, som Dansk Folkeparti også har talt rigtig positivt om, for det handler jo om, at borgerne i Danmark får den rigtige hjælp i første omgang.
Og det er vi da så enige om herinde i Folketinget:
Det er vigtigt, at borgerne får den rigtige hjælp i første omgang.
Så jeg er lidt trist over det, og som Enhedslisten sagde før, kan jeg jo forstå, at den nuværende regering tidligere har fremsat et noget lignende forslag om sammen med Enhedslisten.
Og så er det jo lidt underligt, at man ikke ser det som endnu et redskab i værktøjskassen, så vi ligesom kan få de rigtige beslutninger i første omgang.
Som jeg tidligere nævnte nede fra min plads i Folketingssalen, har vi jo fået rigtig mange henvendelser om den problemstilling, og i hvert fald borgerne og organisationerne har en oplevelse af, at kommunerne prøvekører sagerne bevidst.
Og det handler ikke om fra Dansk Folkepartis side, at vi mener, at de ude i kommunerne er onde, eller at socialrådgiverne er onde.
Det skyldes ofte en kultur i socialforvaltningerne, og det handler jo også om, at der er en tydelig ledelse, som går forrest som en god rollemodel.
Men om ikke andet vil jeg godt takke for den debat, der har været i dag, og også tak til Liberal Alliance, som jeg tænker også vil kunne støtte forslaget.
Og så håber jeg da, at vi i fællesskab kan finde nogle gode løsninger i forhold til at gøre det endnu bedre for borgerne ude i kommunerne.
Tak for ordet.