Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1215720_0001.png
1215720_0002.png
Politi- og Strafferetsafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
15. februar 2013PolitikontoretJean Elisabeth Hørdum2012-0032-0485605410
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 93 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 16. november 2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pe-ter Skaarup (DF).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 93 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”Ministeren bedes oplyse baggrunden for, at der ud af de 70-80personer, der var impliceret i sommerens voldelige optrin foranOdense Universitetshospital efter en Eid-fest i bydelen Volls-mose, kun er blevet varetægtsfængslet 3 personer. I forlængel-se heraf bedes ministeren oplyse, om politiet ikke har metoder,der gør det muligt at tjekke, hvilke telefoner der var i brug for-an Odense Universitetshospital til brug for identificeringen afyderligere personer.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet ind-hentet en udtalelse fra Fyns Politi, der har oplyst, at alle efter-forskningsmuligheder, der er relevante for sagens opklaring, erog vil blive benyttet i sagen.Fyns Politi har endvidere oplyst, at indhentelse af teleoplys-ninger ikke blev anset for relevant i den konkrete sag. Det be-mærkes i den forbindelse, at teleoplysninger i reglen ikke i sigselv er bevis for strafbart forhold. Det er desuden nødvendigtat have konkrete navne og numre at søge oplysningerne på.Selv i de tilfælde, hvor politiet er i besiddelse af navne medtilhørende telefonnumre, er teleoplysningerne ikke tilstrække-lig præcise til at placere personer på en bestemt hospitalsgang,og oplysningerne kan endvidere alene anvendes til at bestem-me telefonens omtrentlige placering, ikke personens.Uanset at visse enkeltpersoner ville kunne stedfæstes i områ-det, ville strafforfølgning som anført ovenfor forudsætte bevi-ser for den enkeltes strafbare handlinger i området. Hverken deanholdte og senere dømte eller andre – ud over de afhørte be-tjente og personale fra skadestuen – har ønsket at medvirke tilsagens opklaring. På denne baggrund vurderedes indhentelse afteleoplysninger ikke at kunne føre til strafforfølgning af flerepersoner.”Der henvises i øvrigt til Justitsministeriets besvarelser af 13. november2012 af spørgsmål nr. 64 og 65 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg,som vedlægges.
2