Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1185392_0001.png
Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Dato: 28. november 2012Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Under henvisning til Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrati-onspolitiks brev af 30. oktober 2012 følger hermed social- og integrati-onsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 54 (UUI Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).
KMU/ J.nr. 2012-8377
Spørgsmål nr. 54:”Mener ministeren i forlængelse af artiklen ”Kommune ændrer kurs efterhjemløsesag” bragt på www.jp.dk den 19. oktober 2012, at det er rimeligt, atkommunen skal opbevare ting for udenlandske hjemløse, når disse ulovligtslår lejr i offentlige parker, og mener ministeren, at kommunen og myndighe-derne skal bruge ressourcer på igennem længere tid at sætte skilte op påforskellige sprog for at forklare, at det er ulovligt at oprette lejre i parker ogfor at advare imod kommende aktioner?”
Svar:Beslutningen om at foretage en større oprydning af den kommunalt ejedegrund i Folkets Park på Nørrebro blev truffet af Københavns KommunesMiljø- og Teknikforvaltning.Kommunen har efter det oplyste efterfølgende gjort sig overvejelser om,hvordan kommunen fremadrettet vil håndtere lignende situationer med hen-blik på at undgå de uhensigtsmæssigheder, der opstod i forbindelse medden konkrete situation, hvor flere hjemløse angiveligt mistede personligepapirer i forbindelse med oprydningen. Jeg finder ikke grundlag for at kritise-re Københavns Kommunes forsøg på at finde en konstruktiv løsning for atundgå lignende situationer i fremtiden.
Karen Hækkerup/ Mikkel Boje