Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1270463_0001.png
1270463_0002.png
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
23. juli 2013PolitikontoretJean Elisabeth Hørdum2013-0032-0794807723
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 421 (Alm. del), somFolketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet tiljustitsministeren den 13. juni 2013. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraMartin Henriksen (DF).
Morten Bødskov/Anne Berg Mansfeld-Giese
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 421 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”Ministeren bedes kommentere artiklen ”Angreb på ytringsfri-heden: TV-hold truet med pistol i Tingbjerg”, bragt påwww.denkorteavis.dk den 12. juni 2013, samt oplyse, om mi-nisteren vil iværksætte initiativer, der sikrer pressefriheden.http://denkorteavis.dk/2013/angreb-pa-ytringsfriheden-tv2-hold-truetmed-pistol-i-tingbjerg/”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Til brug for besvarelsen af Justitsministeriets anmodning, harRigspolitiet indhentet et bidrag fra Københavns Politi.Københavns Politi har oplyst, at den i artiklen omtalte episodefandt sted den 10. juni 2013 ved krydset Åkandevej og Ruten iTingbjerg, hvor et tv-hold fra TV2 News skulle lave et inter-view. tv-holdet blev i den forbindelse antastet af to personer,som spurgte til holdets ærinde på stedet. Da holdet oplyste, atman skulle lave et interview, svarede de pågældende ”det skalvi også” eller lignende, og samtidig hermed viftede føreren afbilen med en pistol. De to personer kørte herefter fra stedet.Københavns Politi har efterfølgende rettet henvendelse til an-melderne med henblik på at modtage supplerende oplysninger,men det har ikke været muligt at identificere gerningsmænde-ne. Sagen er herefter blevet henlagt. Københavns Politi har dogoplyst, at sagen naturligvis vil kunne genoptages, hvis der måt-te fremkomme yderligere oplysninger.Københavns Politi har i øvrigt tilkendegivet, at det er politi-kredsens opfattelse, at pressen generelt ikke har problemermed at arbejde i Tingbjerg. Der er således indhentet en udtalel-se fra Station Bellahøj, der har oplyst, at der alene har væretganske få tidspunkter, hvor situationen i Tingbjerg har væretanspændt i forbindelse med voldsomme hændelser, og hvor ar-bejdsforholdene har været påvirket heraf – både for myndighe-der og medier. Lokalpolitiafdelingen har endvidere oplyst, atdet er deres opfattelse, at især lokalpressen har et godt forholdtil samarbejdspartnere og området i øvrigt.”
2