Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1194836_0001.png
1194836_0002.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
13. december 2012UdlændingekontoretBirgitte Kleberg Maare2012-0032-0445591679
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 33 (UUI - Alm. del), som Fol-ketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. oktober 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Zenia Stampe (RV).
Morten Bødskov/Joachim Kromann
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 33 (UUI - Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlæn-

dinge- og Integrationspolitik:

”Spørgsmål

33:Ministeren

bedes redegøre for muligheden for,at en ansøger (familiesammenføring ifølge henholdsvis danskeregler og EU-regler, permanent ophold, statsborgerskab, visumsamt arbejds- og studieophold) kan følge sin sag løbende, her-under om ansøgeren under hele forløbet får løbende informati-on om status i sin sag samt information om muligheden for atkontakte de relevante myndigheder og sagsbehandlere.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Udlændingestyrelsen, og jeg skal på den baggrund oplyse føl-gende:I sager, hvor det ikke er muligt at træffe afgørelse inden for 1 måned, sen-der Udlændingestyrelsen normalt et brev til ansøger, hvorved der kvitteresfor modtagelse af ansøgningen. Brevet indeholder en række generelle op-lysninger, herunder om ret til ophold under sagens behandling, om ser-vicemål for den maksimale sagsbehandlingstid for en fuldt oplyst sag ogom eventuel afvisning af ansøgningen.På de fleste af Udlændingestyrelsens sagsområder tilbyder styrelsen en an-søger med dansk NemID mulighed for at følge behandlingen af vedkom-mendes sag via ”Min Side” på brugerportalen nyidanmark.dk. På ”MinSide” fremgår en række statusoplysninger (f.eks. om ansøgningen er mod-taget, om sagen afventer flere oplysninger, om ansøgningen er under be-handling samt oplysning om, hvornår sagen er afgjort). Ansøgeren kan til-lige via ”Min Side” sende en besked direkte til det sagsbehandlende kon-tor. Endvidere kan virksomheder eller privatpersoner, der har indsendt endigital invitation i forbindelse med en ansøgning om visum, løbende se sta-tus på den pågældende visumansøgning via ”Min Side”.
2