Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1248145_0001.png
1248145_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518
Dato: 14. maj 2013
E-mail [email protected]
DRU/ J.nr. 2013-2361
Under henvisning til Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrati-onspolitiks brev af den 10. april 2013 følger hermed social- og integra-tionsministerens endelige svar på spørgsmål nr. UUI 322 (UUI Alm.del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Spørgsmål nr. UUI 322:”Kan ministeren bekræfte, at 7.000 kvinder og mænd gennem årene hardeltaget i KVINFO’s mentornetværk, at 3.200 mentorpar er blevet matchet,at der er stor efterspørgsel fra mentees, at hver fjerde mentee er kommet iarbejde, at mange mentees har gennemført en uddannelse, er blevet bedretil dansk og har fået et større netværk og dermed bedre muligheder for atkomme ind på arbejdsmarkedet, at mentornetværket internationalt er blevetfremhævet som best practise, samt at mentornetværket har modtaget Inte-grationsministeriets integrationspris, og vil ministeren begrunde, hvorforKVINFO’s mentornetværk på denne baggrund har mistet sin satspuljebevil-ling?”
Svar:Jeg anerkender til fulde, at KVINFO’s mentornetværk de seneste 10 år harleveret fine resultater særligt for nydanskere, der er tæt på arbejdsmarkedet,og jeg er også vidende om, at der er relevant internationalt arbejde forbun-det med KVINFO’s mentornetværk.Jeg kan oplyse, at ministeriet har modtaget ansøgninger for en samlet an-søgningssum på 901,1 mio. kr. til overgangs-/drifts- og udviklingspuljerne,hvor der samlet var mulighed for at udmønte 129 mio. kr.
2
Der har således været et særdeles stort pres på midlerne i satspuljen, ogsatspuljekredsen har derfor været nødsaget til at lave en benhård prioriteringaf, hvilke projekter, der kunne opnå støtte.Det betyder, at mange gode projekter – som KVINFO – ved årets forhandlin-ger desværre ikke har kunnet opnå finansiering fra satspuljen og derfor måsøge alternativ finansiering til fortsættelse af deres aktiviteter. KVINFO’smentornetværks målgruppe er bredt defineret, hvorfor projektet vurderes athave bedre forudsætninger for at opnå alternativ finansiering end de projek-ter, som modtager støtte fra puljen.Karen Hækkerup/ Nina Svanborg