Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1223768_0001.png
1223768_0002.png
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
11. marts 2013PolitikontoretLinda Björk Nielsen2013-0032-0637690541
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 247 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 14. februar 2013. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra MartinHenriksen (DF).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 247 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”Ministeren bedes kommentere lederen ”Station Amager.Hemmelighedskræmmeriet”, bragt i Amager Bladet den 12.februar 2013 samt redegøre for, hvorfor der tilsyneladendefortsat er usikkerhed om Station Amager, Lufthavnspolitiet ogden fremtidige struktur, når ministeren selv i et svar til Folke-tinget har skrevet, at "der ikke er planer om at nedlægge Stati-on Amager" og "Der er heller ingen planer om at opgive leje-målet på Kamillevej", og kan ministeren garantere en tilfreds-stillende indsats både i forhold til borgerne på Amager og iforhold til at bekæmpe f.eks. illegal indvandring via Lufthav-nen.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for Justitsministeriets anmodningindhentet et bidrag fra Københavns Politi.Københavns Politi har i den anledning oplyst, at der i 2011skete en sammenlægning af politistationerne på Amager og iLufthavnen under fælles ledelse. Funktionerne på den ny Stati-on Amager er imidlertid fortsat lokaliseret på forskellige adres-ser, herunder dels i lufthavnsområdet, dels i Tårnby. Der harsiden sammenlægningen været arbejdet på mulighederne for enfælles fysisk placering af Station Amager, herunder har derværet forhandlinger med CPH (Københavns Lufthavne) om etlejemål i den nævnte Cargo-bygning. Disse forhandlinger fore-går fortsat.Københavns Politi forventer dog ikke – såfremt Station Ama-ger lokaliseres i f.eks. lufthavnsområdet – at opgive det nuvæ-rende lejemål på Kamillevej, men vil i stedet anvende dette tilandre politifunktioner.Det kan afslutningsvis bemærkes, at spørgsmålet om den frem-tidige lokalisering af Station Amager indgår i de samledeovervejelser om lokaliseringen af de forskellige enheder i Kø-benhavns Politi, som har til formål at sikre en omkostningsef-fektiv drift, så Københavns Politi også fortsat kan yde en godog effektiv politibetjening til borgerne i hele politikredsen.Københavns Politi vil således fortsat – uanset den fysiske pla-cering af Station Amager – være i stand til at yde en tilfreds-stillende indsats, herunder i relation til borgerne og til bekæm-pelse af illegal indvandring.”2