Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1226835_0001.png
1226835_0002.png
1226835_0003.png
Politi- og Strafferetsafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
15. marts 2013PolitikontoretLinda Björk Nielsen2013-0032-0634687539
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 244 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Flygtningepolitik har stillet til justitsmini-steren den 12. februar 2013. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra MartinHenriksen (DF).
Morten Bødskov/Anne Berg Mansfeld-Giese

Spørgsmål nr. 244 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg Udlændinge- og

Flygtningepolitik:

”Ministeren bedes kommentere artiklen ”Hopper over hegn ogspærrer P-plads: Kaos ved asylcenter”, bragt på www.bt.dkden 11. februar 2013, hvor det fremgår, at en privat virksom-hed muligvis bliver nødt til at flytte fra lokalområdet pga. di-verse ulovligheder, og fordi politiet ikke griber ind. Herudoverbedes ministeren oplyse, om ministeren i modsætning til tidli-gere vil foretage sig noget, som vel at mærke gør en mærkbarforskel i sagen. http://www.bt.dk/krimi/hopper-over-hegn-og-spaerrer-p-plads-kaos-ved-asylcenter”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for Justitsministeriets anmodningindhentet et bidrag fra Nordsjællands Politi, som har oplyst, atpolitikredsen den 12. februar 2013 på baggrund af den ispørgsmålet nævnte artikel rettede personlig henvendelse tilindehaveren af virksomheden Unit One Per Ove Poulsen.Nordsjællands Politi orienterede i den forbindelse Per OvePoulsen om, at politikredsen siden december 2012 havdeiværksat en række tiltag i relation til Asylcenter Sandholm,herunder øget patruljering i og ved asylcentret, samt at politi-kredsen havde til hensigt at skærpe indsatsen mod ulovligeparkeringer.Herudover aftalte Nordsjællands Politi med Per Ove Poulsen,at han kunne kontakte Nordsjællands Politi telefonisk via 114,såfremt der skulle opstå problemer på stedet.Siden den 12. februar 2013 har Nordsjællands Politi foretagetdaglige tilsyn og pålagt ulovligt parkerede biler parkeringsaf-gifter, hvilket efter politikredsens opfattelse har medført ennedgang i antallet af ulovlige parkeringer.I relation til det i artiklen nævnte hegn kan Nordsjællands Poli-ti oplyse, at hegnet ikke, som det er anført i artiklen, tilhørerUnit One, men derimod tilhører Center Sandholm. På et tids-punkt har en eller flere personer skubbet en container tilhøren-de virksomheden hen til hegnet og ved hjælp af containerenforceret hegnet.Efter de forannævnte tiltag har Nordsjællands Politi ikke mod-taget anmeldelser om lignende forhold.
Nordsjællands Politi kan afslutningsvis oplyse, at politikredsenhar afholdt et møde med Per Ove Poulsen den 7. marts 2013,hvor bl.a. muligheden for at tydeliggøre skiltningen på stedetblev drøftet.”