Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1204072_0001.png
1204072_0002.png
1204072_0003.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
14. januar 2013UdlændingekontoretBirgitte Kleberg Maare2012-0032-0527628250
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 156 (Alm. del), som Udvalgetfor Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsministeren den6. december 2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen(DF).
Morten Bødskov/Joachim Kromann
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 156 (Alm. del) fra Udvalget for Udlændinge- og Inte-

grationspolitik:

”Vil ministeren kommentere notits på hjemmesiden lokalavi-sen.dk "Uskyldig 14-årig på vej til fodbold: Jagtet og gennem-banket af 10 indvandrer-bøller" og redegøre for, om ministerenfortsat ønsker at fastholde regeringens lempelige udlændinge-politik.http://m.lokalavisen.dk/singleFrontpage.pml;jsessionid=4E6DEB434BEBD290F2026A7DECD00584.uw-portal4?id=2012121209769”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Nordsjællands Politi har til brug for besvarelsen oplyst, at deni artiklen omtalte episode efter politikredsens opfattelse ikkeinvolverede indvandrerbander eller -bøller. Der var således ef-ter det oplyste indledningsvis tale om sneboldkampe mellemgrupper af elever fra to forskellige skoler, hvoraf en del af ele-verne havde en anden etnisk oprindelse end dansk, men at sne-boldkampen udviklede sig uheldigt.Nordsjællands Politi har endvidere oplyst, at der alene i et en-kelt tilfælde var tale om, at en 14-årig dreng udøvede vold iform af et knytnæveslag, ligesom han nikkede en skalle, og atNordsjællands Politi på den baggrund ikke finder, at omtalen iartiklen er dækkende.Nordsjællands Politi har videre oplyst, at politikredsens enhedfor trygge boligområder har afholdt og i nærmeste fremtid vilafholde yderligere hjemmebesøg og bekymringssamtaler medde involverede børn og deres forældre, ligesom politikredsener bekendt med, at Furesø Kommune har iværksat forskelligetiltag i relation til nogle af de involverede børn.Nordsjællands Politi har endelig understreget, at politikredsenog Furesø Kommune indgår i et nært og konstruktivt samar-bejde med henblik på at bevare Furesø som en tryg kommune.”Justitsministeriet har endvidere indhentet en udtalelse fra Social- og Inte-grationsministeriet, der har oplyst følgende:”Regeringen ønsker at styrke fokus på at forebygge, at børn ogunge, herunder nydanske unge, havner i kriminalitet. Krimina-2
liteten blandt de nydanske unge er for høj, og netop det er bag-grunden for, at forebyggelse af kriminalitet blandt nydanskereer et af de 7 indsatsområder i regeringens integrationspolitik,som blev præsenteret i november måned 2012.Det er regeringens opfattelse, at en tidlig og målrettet indsatsmod årsagerne til kriminalitet, er afgørende for at bringe kri-minaliteten ned. I forhold til de nydanske børn er nøglen her-til en vedholdende og sammenhængende social- og integrati-onsindsats, som kan modvirke rodløshed og medvirke til atstoppe tilgangen til kriminalitet. Børn og unge hører ikke til pågadehjørnerne. De skal i skole og fritidstilbud.Regeringens integrationsudspil har da også fokus på at sikregode daginstitutioner og en fagligt stærk og inkluderende fol-keskole til gavn for de nydanske elever. Det er der ikke mindstbrug for i de udsatte boligområder, hvor mange nydanske børnog unge vokser op. Det er vigtigt, at vi styrker de nydanskebørns muligheder for at klare sig fagligt og socialt og dermedskaber reelle og attraktive alternativer til kriminalitet. Denkommende folkeskolereform, hvor regeringen netop har of-fentliggjort sit udspil, vil kunne bidrage væsentligt til.Regeringens integrationsudspil har endvidere fokus på at ven-de udviklingen i de udsatte boligområder, herunder vedtryghedsskabende fysiske forandringer, der vil kunne virkekriminalitetsforebyggende.”
3