Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del
Offentligt
1195561_0001.png
1195561_0002.png
1195561_0003.png
Talepapir til samråd i UUI den 28. november 2012 vedrørende samrådsspørgsmål R.
DET TALTE ORD GÆLDER.

Samrådsspørgsmål:

”Ministeren bedes redegøre for, om hun finder det ri-meligt, at en kommune beder en forening, der delta-ger i en mangfoldighedsfestival, om ikke at flage meddet israelske flag, da det efter kommunens opfattelsekan virke provokerende for andre nationaliteter.Spørgsmålet stilles på baggrund af artiklen ”Kommu-nen bad jødisk forening om ikke at flage”, bragt påwww.b.dk den 24. oktober 2012, hvoraf det fremgår,at TaskForce Inklusion fra Københavns Kommuneved mangfoldighedsfestivalen på Nørrebro i septem-ber 2012 bad repræsentanter fra en jødiske foreningom ikke at flage med det israelske flag, da det kunnevirke provokerende over for de muslimske og venstre-radikale grupper på festivalen.”

Talepunkter:

Jeg er blevet spurgt om, jeg finder det rimeligt, atKøbenhavns Kommune har handlet som redegjortfor i spørgsmålet. Det kan jeg svare på meget kort.Nej, jeg finder på ingen måde Københavns Kom-munes handlemåde rimelig i denne sag.
2
Jeg synes, at det er fuldstændig misforstået, atman i forbindelse med en mangfoldighedsfestivaler bange for at provokere andre nationaliteter. Der-for er jeg også godt tilfreds med, at borgmesterAnna Mee Allerslev har erkendt og beklaget denfejl, det var at råde Dansk Zionistforbund til ikke atflage med det israelske flag ved kommunensmangfoldighedsfestival i september måned.
Hele pointen med sådan en festival må naturligvisvære, at der er plads til alle, og at alle kan udfoldesig på lige vilkår, og det har borgmesteren ogsåklart givet udtryk for.
Kommunen kan som arrangør naturligvis godt stilleregler op for stande, flagning og alt muligt andet,men så skal det gælde for alle deltagere.
Kommunens argument var som bekendt, at det varaf sikkerhedsmæssige hensyn, at man rådedeDansk Zionistforening til ikke at flage. I disse situa-tioner burde kommunen have inddraget relevantemyndigheder til at vurdere de sikkerhedsmæssigeaspekter. Det er ikke en opgave, der påhvilerkommunale integrationsmedarbejdere. Det må væ-re en politiopgave. Jeg formoder, at Københavns
3
kommune fremadrettet vil inddrage Politiet i denslags afgørelser.