Udenrigsudvalget 2012-13
URU Alm.del
Offentligt
1220972_0001.png

UDENRIGSMINISTERIET

Besvarelse af spørgsmål 78tiludenrigsministeren stillet afFolketinget Udenrigsudvalg(alm. del) efter ønske fraMartin Henriksen (DF).
Spørgsmål nr. 78:
28. februar 2013
Kan ministeren oplyse, hvilke og hvor mange konventioner der hører under Europarådet, oghvor mange af disse Danmark har tiltrådt? Og vil ministeren herunder oplyse, om Danmark harforbehold eller lignende særordninger i forhold til enkelte konventioner og i så fald hvilke?
Svar:Det samlede antal konventioner og protokoller med Europarådet som depositar er 214 pr. 22.februar 2013. Heraf har Danmark ratificeret eller tiltrådt 133. Danmark har i forhold til dissekonventioner og protokoller taget en række forbehold og afgivet en række erklæringer. Der ertaget forbehold og/eller afgivet erklæringer i forhold til 70 konventioner og protokoller.Informationer om konventioner og protokoller med Europarådet som depositar findes påhjemmesiden www.conventions.coe.int.Direkte link til samlet liste over konventioner og protokoller:http://www.conventions.coe.int./Treaty/Commun/ListeTraites.asp?CM=8&CL=ENGDirekte link til liste over konventioner og protokoller ratificeret eller tiltrådt af Danmark:http://www.conventions.coe.int/treaty/Commun/print/ListeTraites.asp?PO=DEN&MA=999&SI=2&DF=&CM=3&CL=ENGDirekte link til liste over danske forbehold og erklæringer:http://www.conventions.coe.int/treaty/Commun/print/ListeDeclarations.asp?PO=DEN&NT=&MA=999&CV=1&NA=&CN=999&VL=1&CM=5&CL=ENG