Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13
ULØ Alm.del
Offentligt
1247366_0001.png
Folketingets Udvalg for Øer og Landdistrikter
København, den 13. maj 2013Sagsnr.: 20510Dok.nr.: 528019
Folketingets Udvalg for Øer og Landdistrikter har i brev af 19. april 2013 stillet følgen-de spørgsmål nr. 87 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Hans Christian Schmidt.

Spørgsmål 87:

”Ministeren bedes kommentere den del af henvendelsen fra Landbrug & Fødevarer,Kvæg, jf. ULØ alm. del – bilag 114, hvoraf fremgår, at Landbrug& Fødevarer,Kvæg,anbefaler, at der arbejdes for, at kvægbruget ikke rammes yderligeresom følge af EU-reformen (CAP-reformen) ved, at Folketinget afviser atanvende muligheden for over-flytning af midler fra søjle 1 til søjle 2.”

Svar:

Regeringen har stort fokus på, at der skabes gode konkurrencevilkår for danske land-mænd, da fødevaresektoren har stor betydning for det danske samfund. Det gælder ogsåkvægbruget, jf. min besvarelse af spørgsmål nr. 82.Som jeg på samrådet den 4. april 2013 oplyste Fødevareudvalget om, er der ikke truffetbeslutning om, hvorvidt den forventede hjemmel til at overføre midler mellem søjlerneskal bringes i anvendelse i Danmark. En sådan beslutning vil skulle træffes på baggrundaf en vurdering af landbrugets og samfundets økonomiske situation og de udfordringerlandbruget står overfor.
Mette Gjerskov
/Thomas Falke Mortensen