Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13
ULØ Alm.del
Offentligt
1178625_0001.png
1178625_0002.png
Dato:Sagsnr.:Dok id:
15. november 20122012 - 3726370444
Udvalget for Landdistrikter og Øer
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 12 ULØ alm. del.ULØ,Spørgsmål nr.12:Ministrenes kommentarer udbedes til henvendelse af 17/1017/10-12 fra VenøBoen,jf. ULØ, alm. del – bilag 15, vedrørende– planloven– kystsikring– mellemfinansiering af støttemidler.Svar:PlanlovenJeg har forelagt spørgsmålet om Venøtårnet for miljøministeren, som har oplyst følgende:””Venøtårnet”, som er nævnt i henvendelsen fra beboerforeningen VenøBoen, vedrører et 27 m”Venøtårnet”,meterhøjt udsigts- og udstillingstårn med tilhørende parkeringsfaciliteter til busser og biler, som en lokalinitiativgruppe har ønsket at opføre på Venø.Naturstyrelsen har på baggrund af reglerne i naturbeskyttelsesloven om strandbeskyttelse og NaturNatur-og Miljøklagenævnets praksis meddelt afslag på dispensation til det ansøgte tårn.iljøklagenævnetsAfgørelsen er påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet, der endnu ikke har truffet afgørelse. Jeg harderfor ikke yderligere bemærkninger hertil. ”KystsikringSpørgsmålet vedrørende kystsikring har været forelagt TransportministTransportministeren, som har oplyst følgende,følgende:”Kystdirektoratet kan i henhold til henvendelsen af 17. oktober 2012 fra VenøBoen, bilagets punkt 2Kystdirektoratetvedrørende beskatning af midler fra pulje til kystbeskyttelse, oply følgende:oplyseI forbindelse med fordelingen af midler fra pulje til kystbeskyttelse af småøer har Kystdirektoratet rettethenvendelse til Skatteministeriet for at få en afklaring af, hvorledes grundejere beskattes, når en
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
kommune modtager tilskud fra Kystdirektoratet til brug for kystbeskyttelse på de pågældendegrundejeres grunde.Skatteministeriet oplyser vejledende, at grundejere ikke bliver skattepligtige af et tilskud, som enkommune får fra Kystdirektoratet til brug for kystbeskyttelse. Gives tilskuddet derimod direkte tilgrundejeren, vil det være skattepligtigt for denne, da der ikke er hjemmel til at fritage tilskuddet frabeskatning. Oplysningen om skattepligt fremgik af Kystdirektoratets ansøgningsskema med tilhørendevejledning om tilskud til kystbeskyttelse på danske småøer.Fremadrettet kunne man ved lignende puljer i højere grad være opmærksom på skattespørgsmålgenerelt.”
Mellemfinansiering af støttemidlerØ-støttemidlerne under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters Landdistriktspulje kommer ikke, somanført i henvendelsen fra VenøBoen, til udbetaling ved projektets afslutning.For at det bevilgede beløbkan komme til udbetaling, er det forudsætning, at private tilskudsmodtagere indsender enrevisorerklæring og offentlige institutioner en samarbejdsaftale i udfyldt, underskrevet stand.Udbetalingsformen afhænger herefter af det bevilgede beløbs størrelse.Beløb under 100.000 kroner betales på én gang.Beløb mellem 100.000 og 150.000 kroner udbetales i to lige store rater.Beløb over 150.000 kroner udbetales normalt i fire lige store rater, almindeligvis i starten af det kvartal,raten vedrører.Det er desuden en betingelse for slutafregning, at Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter efterprojektets afslutning modtager et revideret regnskab for projektet, der dokumenterer, at tilskuddet eranvendt til det bevilgede formål.For så vidt angår de EU-medfinansierede projekter, kan jeg henvise til besvarelsen af spørgsmål nr.218, ULØ, alm del., afgivet d.12. oktober 2012.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen
2af2Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk