Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13
ULØ Alm.del
Offentligt
1256817_0001.png
1256817_0002.png
Folketingets Udvalg for Landdistrikter og ØerChristiansborg1240 København K
J.nr. 001-09248Den 4. juni 2013
Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer har i brev af 17. maj 2013 stilletfølgende spørgsmål nr. 119 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 119 (alm. del)

Ministeren bedes oplyse, om en kommune, der har foretaget ekspropriation afdel af privat ejendom, og hele sagen er endeligt afsluttet i alle klageinstanser,og erstatning er udbetalt, er forpligtet til at foretage landinspektøropmåling afarealet og foranledige permanente skelpæle nedsat?Er der nogen tidsfrist for, hvornår sådanne skelpæle skal være nedsat og nytmatrikelkort udleveret til den private restejendoms ejer?

Svar

Jeg har forelagt spørgsmålet for Geodatastyrelsen, som har oplyst følgende, hvortiljeg kan henholde mig:”Når der ved ekspropriation sker ændring af en ejendom, erekspropriationsmyndigheden, f.eks. en kommune, forpligtet til snarest muligt at fåforetaget landinspektøropmålinger og foranledige de ændrede skel afmærket samtat få ændringerne registreret i matriklen. Der er ikke i lovgivningen fastsat nogentidsfrist herfor.Fremgangsmåden er normalt således, at ekspropriationsmyndigheden beder enpraktiserende landinspektør om at opmåle arealet og afmærke de nye skel, når detanlægsarbejde, som ekspropriationen vedrører, er færdigt. Baggrunden er, at detikke er hensigtsmæssigt at afmærke de nye skel med godkendte skelmærker, føranlægsarbejdet er afsluttet, på grund af risiko for at afmærkningen forsvinder ellerbliver ødelagt under arbejdet.Landinspektøren sørger for, at ændringerne vedrørende ejendommen indsendes tilregistrering i matriklen. Når denne registrering er sket, får grundejerenmeddelelse herom fra landinspektøren, eventuelt vedlagt et nyt matrikelkort,afhængigt af, hvad der er aftalt med landinspektøren i den konkrete sag. Der erikke krav i lovgivningen om, at grundejeren skal have et nyt matrikelkort. Det kanoplyses, at grundejeren imidlertid altid har mulighed for at se sin ejendom i detdigitale matrikelkort, som findes på Geodatastyrelsens hjemmeside www.gst.dk.
Miljøministeriet • Børsgade 4 • 1215 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
Det skal bemærkes, at kravet om afmærkning med skelmærker i særligesituationer kan fraviges, f.eks. når det drejer sig om skel mellem offentlig udskiltvej og landbrugs- og skovbrugsarealer. ”
Pia Olsen Dyhr

/

Søren Reeberg Nielsen
2