Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1187708_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
30. november 20122012 - 3565
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 12. november stillet mig følgende spørgsmål 99(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 99:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt der i forbindelse med elektrificeringenLunderskov-Esbjerg er taget stilling til at anlægge et forbindelsesspor fra etpunkt vest for Lunderskov med tilslutning til banen mod Vamdrup (densåkaldte "Lunderskov-sløjfe”) med henblik på at kunne køre godstog direktetil/fra Esbjerg og sydpå mod Padborg.I tilknytning hertil ønskes oplyst, hvad en sådan forbindelse skønnes at villekoste.

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som oplyser, at:”Den såkaldte ”Lunderskov-sløjfe” var ikke en del af den politiske aftale af 7.februar 2012 vedrørende ”Elektrificering af jernbanen mv.”, og er derfor ikkeen del af elektrificeringsprojektet mellem Esbjerg og Lunderskov.Med udgangspunkt i andre sammenlignelige jernbaneprojekter, vurderes det,at anlægsoverslaget ved etablering af en enkeltsporet ”Lunderskovsløjfe” villigge i størrelsesordenen 150 mio. kr. (inkl. 50 % risikotillæg).Anlægsoverslaget er behæftet med betydelig usikkerhed.Behovet for en forbindelse i Lunderskov skal ses i lyset af, at der forventes én tilto daglige afgange fra et kommende godsspor i Esbjerg Havn.”Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen