Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1185755_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. november 20122012-3499
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 7. november stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsten Nonbo(V).

Spørgsmål nr. 94:

”Idet der henvises til, at Næstved Kommune og meget store dele af RegionSjælland med glæde har modtaget resultatet af forundersøgelsen fra Vejdirek-toratet af en udvidet vejforbindelse mellem Rønnede og Næstved, og at Næst-ved byråd og dens Tekniske Forvaltning finder projektet meget hastende og erklar til at indgå i en tæt dialog og samarbejde for at fremme processen mestmuligt, bedes ministeren oplyse forslag til fremadrettet tidsplan for høringer,strækningsudvælgelse, VVM-undersøgelse m.v.”

Svar:

Jeg kan oplyse, at Vejdirektoratet er ved at færdiggøre rapporten i forlængelseen ekstern kvalitetssikring, der har været gennemført i henhold til Transport-ministeriets principper for Ny Anlægsbudgettering.Vi har i forligskredsen fået en orientering fra Vejdirektoratet om de foreløbigeresultater af forundersøgelsen.Jeg ser frem til at modtage den endelige rapport, hvorefter jeg vil drøfte denvidere proces med forligskredsen. Der er som bekendt reserveret 15 mio. kr. tilen efterfølgende VVM-undersøgelse af projektet.Jeg har i øvrigt noteret mig det konstruktive videoindlæg fra NæstvedKommunes borgmester Carsten Rasmussen i forbindelse med den netopafholdte statuskonference for de strategiske analyser om at undersøgemulighederne for at finansiere projektet gennem brugerbetaling.Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen