Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1288389_0001.png
1288389_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
9. oktober 20132013-3506
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 27. september 2013 stillet mig følgendespørgsmål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet iforlængelse af samråd vedrørende servicemål på Kystbanen afholdt den 26.september 2013.

Spørgsmål nr. 852:

Vil ministeren i forlængelse af samråd afholdt den 26. september 2013 vedrø-rende servicemål på Kystbanen månedligt frem til afslutningen af indeværendeår oversende udvalget relevante nøgletal vedrørende pålidelighed, rettidighed,antal aflysninger m.v. på Kystbanen?

Svar:

DSB Øresund skal i henhold til kontrakten med Transportministeriet leveremånedlige data senest 10 arbejdsdage efter månedens afslutning. Efter modta-gelsen af data gennemgår Transportministeriet, i samarbejde med Trafikstyrel-sen, de fremsendte oplysninger, hvorefter Trafikstyrelsen udarbejder en må-nedlig projektledelsesinformation vedr. DSB Øresunds togbetjening af stræk-ningen Helsingør – Peberholm. Projektledelsesinformation indeholder bl.a.nøgletal vedr. rettidighed, aflysninger, togsæt ude af drift samt passagerudvik-ling.Jeg vil frem til afslutningen af indeværende år oversende en bearbejdet, merelæsevenlig version af ovenstående projektledelsesinformation til udvalget.Første fremsendelse vil ske i slutningen af oktober måned og omfatte nøgletalfor september måned.Som nævnt ovenfor bemærkes det, at informationen omfatter hele strækningenHelsingør - Peberholm og ikke kun Kystbanen.Dette skyldes, at kontraktens krav til rapportering om den producerede trafikog aktiviteter med relation til trafikkens kunder er tilpasset den samlede trafik-opgave.Transportministeriet kan kræve rapportering om ethvert forhold, der vedrørerkontraktopfyldelsen, men skal i givet fald dække operatørens eventuelle doku-
menterede meromkostninger hertil. Jeg vurderer ikke, at det vil være hen-sigtsmæssigt at udvide rapporteringskravene på nuværende tidspunkt.
Side 2/2
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr