Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1288804_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
10. oktober 20132013-3443
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 24. september 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraErling Bonnesen (V).

Spørgsmål nr. 840:

”Vil ministeren drage omsorg for at sikre, at der ved den fynske motorvejsudflet-ning når man kommer fra København/Nyborg (hvor Svendborgmotorvejen kryd-ser den fynske motorvej Middelfart/Nyborg) skiltes med, at det er hensigtsmæs-sigt, at man drejer fra til Faaborg, hvilket vil lette trafikafviklingen til Faaborg,hvor bilisterne så kan dreje fra ved Kværndrup ved afkørsel 14 til hovedvej 8, ogdermed lette trafikafviklingen til Faaborg, selvom der allerede er skiltet med Faa-borg ved afkørsel 51 syd for Odense?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Vejdirektoratet, som har ansvaret for vejvisningenpå det rutenummererede vejnet.Vejdirektoratet har oplyst, at den vestgående trafik på E20 Fynske Motorvej mø-der vejvisning mod rute 8 og Faaborg ved frakørsel 46 Nyborg V og mod rute 43og Faaborg ved frakørsel 51 Odense S.Hvis trafikanterne vælger at køre ad rute 9 (Svendborgmotorvejen) mod Faaborg,vil de blive vejvist mod rute 43 og Faaborg ved frakørsel 11 Årslev.Ifølge Vejdirektoratet vil det ikke være i overensstemmelse med vejreglerne forvejvisning at skilte mod Faaborg i motorvejskryds Odense, hvor E20 Fynske Mo-torvej og rute 9 Svendborgmotorvejen mødes.I forbindelse med åbningen af den nye forbindelse over Odense Kanal og udbyg-ningen af Fynske Motorvej syd om Odense vil der ifølge Vejdirektoratet være rele-vant at se på ruteforløbene på Fyn i samarbejde med berørte kommuner. Jeg harderfor bedtVejdirektoratet om at vurdere nærværende ønske i dette arbejde.Med venlig hilsen
Pia Olsen Dyhr