Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1199310_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. december 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 1. december 2012 stillet mig følgendespørgsmål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Benedikte Kiær (KF).

Spørgsmål nr. 80:

Det fremgår af svar af 17. september 2012 på alm. del - spørgsmål nr. 1019,at Helsingør Kommune, politiet og Vejdirektoratet skal mødes for at drøftemulighederne for trafiksikkerhedsmæssige forbedringer af krydsetFlynderborgvej - Stubbedamsvej i Helsingør. Kan ministeren oplyse, om mødethar fundet sted og hvilke forslag til trafiksikkerhedsmæssige forbedringer, derkom ud af mødet? Og i fald mødet ikke har fundet sted, hvornår det skal ske?

Svar:

Vejdirektoratet har oplyst, at der har været afholdt 2 møder med HelsingørKommune og Nordsjællands Politi om mulighederne for yderligeretrafiksikkerhedsmæssige forbedringer i krydset.Det kan fastslås, at der ikke har været fejl ved signalet i forbindelse meddødsulykken den 26. juni 2012. Ulykken skyldes udelukkende en menneskeligfejl.Arbejdsgruppen har gennemgået en lang række forslag til forbedringer, og harpå den baggrund foreslået mindre forbedringer i krydset. Forbedringerneindebærer en justering i reguleringen af signalet og en afmærkningsmæssigopstramning i krydset.Vejdirektoratet oplyser at reguleringen af signalet er blevet justeret, og atforbedring af afmærkningen i krydset vil blive foretaget når vejret tillader det.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen