Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1282090_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. september 20132013-3023
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 29. august 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsen Lauritzen (V).

Spørgsmål nr. 771:

Vil ministeren redegøre for, hvorvidt alt på jernbanebroen over Limfjordenfungerer upåklageligt efter installationen af den nye broklap, samt om det erBanedanmarks vurdering, at der er behov for yderligere reparationer i dennærmeste årrække?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som oplyser, at:”Den nye broklap fungerer upåklageligt. Det er dog vigtigt at være opmærksompå, at den nye broklap skal fungere i forhold til nye/andre normer end dengamle broklap. Det betyder, at der løbende sker overvågning af, hvordan dennye broklap påvirker resten af broen, hvordan den reagerer på skiftende vind-retninger og optager bevægelser med henblik på en vurdering af, om der erbehov for optimeringer i konstruktionen.Banedanmark vurderer, at der på en ældre bro som jernbanebroen over Lim-fjorden til stadighed skal foretages større og mindre vedligeholdsarbejder for atopretholde en tilfredsstillende vedligeholdelsestilstand og sikkerhed på broen. Iperioden hvor broen har været spærret, har Banedanmark gennemført forskel-lige arbejder, der skulle gennemføres under alle omstændigheder, og der er pt.ikke aktuelle planer om andre større arbejder på broen.”
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr