Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1280782_0001.png
1280782_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. september 2013
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 27. august 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsten Nonbo (V)

Spørgsmål nr. 752:

”Vil ministeren foranledige, at der ved Sydmotorvejen før afkørsel 38 og/eller39 opsættes brune afkørselsskilte, som benyttes til at indikere seværdigheder, idette tilfælde til Gavnø Slot, der både med sine aktiviter som Verdensballettenog dets historiske værdi er en enestående perle for Sydsjælland?”

Svar:

I 2010 blev det besluttet på forsøgsbasis at opsætte turistoplysningstavler påSydmotorvejen og på motorvejen hen over Fyn. Der blev efterfølgende truffetbeslutning om, at forsøgsordningen med turistoplysningstavlerne skulleudrulles til motorvejsnettet i hele landet.De seværdigheder, der skiltes til, er udvalgt på baggrund af indstilling fraNaturstyrelsen, Kulturstyrelsen og VisitDenmark. Listen over seværdigheder erefterfølgende forelagt et udvalg, som udover de tre også består afrepræsentanter fra Erhvervs- og vækstministeriet, Samvirkende DanskeTuristforeninger, HORESTA, KL, Friluftsrådet, Dansk Turismefremme ogVejdirektoratet.Disse parter har foretaget udvælgelsen ud fra en samlet vurdering af, om der ertale om en betydende seværdighed af almen interesse for såvel danske somudenlandske turister. Gavnø Slot indgår ikke blandt de seværdigheder, der erindstillet af de tre parter.Vejdirektoratet har lagt til grund, at det netop er de tre indstillingsberettigedeparter - Naturstyrelsen, Kulturstyrelsen og VisitDenmark - der har ekspertisenpå området, hvorfor Vejdirektoratet i hele forløbet har fulgt deres indstillinger.Forsøget løber frem til medio 2014, og der er igangsat evaluering af forsøget.Jeg er af den opfattelse, at det vil være hensigtsmæssigt at afvente denneevaluering og få skabt et samlet beslutningsgrundlag for
turistoplysningstavlerne. Derefter vil der blive taget stilling til eventuelleforslag til ændring af ordningen.
Side 2/2
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr