Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1279001_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
10. september 20132013-2922
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. august 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 749:

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor Transportministeriet har meddelt EU-Kommissionen i en vejledende forhåndsmeddelelse på den såkaldte TED-database, at ministeriets agter at indgå en 10-årig kontrakt med DSB fra 2015med mulighed for yderligere forlængelse i 5 år, der dækker de nuværende toforhandlede kontrakter for fjern- og regionaltrafikken samt S-tog.

Svar:

Transportministeriets annoncering i EU-Tidende om, at Transportministerietforventer at indgå en offentlig servicekontrakt uden forudgående udbud medDSB, har skabt mulighed for at indgå en kontrakt med DSB i anden halvdel af2014, idet annonceringen er et krav i henhold til EU-reglerne (PSO-forordningen, art. 7, stk. 2).I annonceringen blev det anført, at kontrakten forventes at få en længde på optil 10 år med eventuel option for forlængelse i yderligere op til 5 år.Denne formulering blev anvendt, fordi ministeriet på den ene side ønskede atholde muligheden for en så lang kontrakt som mulig åben, og samtidig ønskedeat have mulighed for at indgå en kontrakt med en kortere længde.I annonceringen er det tillige anført, at kontrakten vil omfatte togtrafik på destatsbanestrækninger, der i dag er omfattet af den nuværende kontrakt omfjern- og regionaltrafik samt s-banenettet. Denne formulering medfører ikke, atTransportministeriet dermed har afskåret sig muligheden for, at andre opera-tører kan køre på de pågældende strækninger.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr