Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1281376_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
18. september 20132013-2890
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 21. august 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 733:

Vil ministeren, før der evt. indføres enmandsbetjening på Kystbanen, redegørefor, om der tages højde for det tidsforbrug, der vil medgå til at løse/tilse neden-stående forhold og for, hvilken indflydelse, det vil få for regulariteten på Kyst-banen? Der ønskes i den forbindelse en opgørelse over lokoførernes gennem-snitlige tidsforbrug til løsning af nedenstående forhold ved henholdsvis et, toog tre togsæt.Forholdene vedrører lokoførerens indsats i forbindelse med,• dørlukningsproblemer, der kun kan løses manuelt;• de-aktivering af røgalarmer fx ved rygning på toiletter;• højttaleropkald (reelle eller falske) fra passagererne (lokoføreren må ikkesamtale med andre, end fjernstyringscentralen under kørslen);• handicappedes på-/afstigning;• komfort og sikkerhed i relation til urolige passagerer, samt evt. tilkaldelse afpoliti;• tidsforbrug ved at genstarte toget, når lokoføreren har forladt førerkabinen,for at tilse forhold i toget.

Svar:

Det er ikke inden for svarfristen muligt at indhente de fornødne oplysninger tilbesvarelse af spørgsmålet.Spørgsmålet forventes endeligt besvaret inden for to uger.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr