Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1286187_0001.png
1286187_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
3. oktober 20132013-2655
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 5. august 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 714:

Transportministeren bedes kommentere læserbrevet i Dagbladet den 1.august2013: ”Hvorfor skal det være så svært, DSB”, herunder oplyse, hvorfor det ikkeer muligt at købe togbillet i Holbæk til Kalundborg og Nykøbing Sj. hos dem,som DSB har indgået aftale med herom, samt hvad ministeren vil tage af initia-tiver, så det bliver lettere at være DSB-kunde?

Svar:

Ved lokale rejser inden for et takstområde er det det lokale trafikselskab, derhar takstkompetencen. I det aktuelle eksempel er det Movia, som har takst-kompetencen ved lokale rejser mellem Holbæk og Kalundborg og mellem Hol-bæk og Nykøbing Sj.I praksis betyder det, at uanset at DSB kører tog mellem Holbæk og Kalund-borg, og at Regionstog kører tog mellem Holbæk og Nykøbing Sj., er det Movia,der har kompetencen til at fastsætte rejseregler m.v.Movia oplyser følgende:”Movia oplyser, at der er tale om kontantbilletter udstedt ved hjælp af de nuudrangerede kontantbilletmaskiner, som i langt overvejende grad fandtes ibusser, indtil rejsekortet blev taget i brug, men som også fra tidligere tidervar installeret andre steder, herunder også i DSB kiosker, og administreret afMovia. Kontantbilletter sælges nu via rejsekortsystemet, hvilket vil sige viachaufførens konsol i bussen eller via automater på DSBs stationer.”I forhold til spørgsmålet om, hvad jeg som minister vil tage af initiativer, så detbliver lettere at være DSB-kunde, kan jeg oplyse, at jeg har bedt Trafikstyrelsen,Movia, DSB og Metroselskabet om et oplæg til etableringen af ét fælles takst-område på Sjælland til gavn for kunderne.
MedvenlighilsenSide 2/2
Pia Olsen Dyhr