Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1274488_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
23. august 20132013-2164
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 19. juni 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 598:

Finder ministeren det hensigtsmæssigt, at rejsekortet kan tjekke ind/ud, selvom det ligger i en lomme eller taske, blot fordi den pågældende passager ufor-varende kommer tilstrækkelig tæt på en kortlæser, men ikke har til hensigt ataktivere rejsekortet, og vil ministeren i den forbindelse henstille til RejsekortA/S at gøre deres rejsekortlæsere så robuste, at folks rejsekort ikke tjekkerind/ud, når det er placeret i en lomme eller taske.

Svar:

Jeg henviser til at Rejsekort A/S oplyser følgende:”Den teknologi som rejsekortet bygger på, ligesom alle andre tilsvarende sy-stemer i andre lande, muliggør en hurtig aflæsning, hvilket er nødvendigt i denkollektive trafik for at sikre en kundevenlig løsning, også ved stort passager-flow.Teknologien tillader, at et kort kan læses indenfor en lille afstand (mindre end5 cm), og derved at kunden ikke behøver indsætte kortet i en sprække ellertænke på om kortets ene eller anden side vender mod kortlæseren. Kortlæsernekan scanne et rejsekort gennem et lag ikke-ledende materiale, men rejsekortetskal tæt på Det Blå Punkt (< 5 cm) og holdes i ro for, at det kan læses korrekt.Som det kan ses i trafikken, har mange kunder taget denne mulighed positivt tilsig, og checker ind eller ud, ved at holde pungen hen mod kortlæseren uden attage kortet ud af denne. Det er Rejsekort A/S opfattelse, at teknologien, der ervel gennemprøvet verden over, er det bedst mulige valg for systemer i den kol-lektive trafik.”Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr