Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1272553_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
14. august 20132013-2143
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 18. juni 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra ikkemedlem af udvalget (MFU) Michael Aastrup Jensen (V).

Spørgsmål nr. 597:

Ministeren bedes redegøre for, om driften af DSB Togvedligeholdelse, herunderudførelse af opgaver for andre kunder end DSB, er i overensstemmelse med degældende konkurrenceregler og hvorvidt DSB Togvedligeholdelses pligt til atafregne moms og afgifter er identiske med private virksomheder inden forsamme branche.

Svar:

Jeg kan oplyse, at regnskaber og priser i DSB Vedligehold A/S er genstand forsåvel intern som ekstern revision med henblik på at sikre, at selskabet handler ioverensstemmelse med gældende ret, herunder regnskabsreglementet for DSB.Regnskabsreglementet for DSB er et supplement til øvrig gældende ret, bl.a.vedr. konkurrenceret og statsstøtte, og skal sikre indsigt i anvendelse af statenskontraktbetaling for indkøb af offentlige serviceydelser efter forhandlet kon-trakt i DSB og DSB’s datterselskaber og sikre grundlag for, at midlerne kunanvendes til dette formål. Det fremgår således af regnskabsreglementet, at salgaf ydelser til eksterne parter skal ske til en pris, der mindst dækker de fuldeomkostninger og en rimelig fortjeneste.DSB Vedligehold A/S afregner moms og afgifter på samme vilkår som privatevirksomheder inden for samme branche, når DSB Vedligehold A/S sælger repa-rationsydelser til tredjemand.Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr