Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1274471_0001.png
1274471_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
22. august 20132013-2047
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 12. juni 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 595:

Finder ministeren det logisk og rimeligt, at en kontantbillet til en togrejse mel-lem Sorø og Roskilde koster kr. 52,-, medens den samme rejse koster kr. 55,-ved anvendelse af Rejsekortet?

Svar:

Jeg henviser til at DSB oplyser følgende:”Rejsekortet er et landsdækkede system, som skal håndtere alle kunder i alleformer for kollektiv trafik og er skabt til at kunne håndtere ét landsdækkendezonesystem. Priser for togoperatørernes billetter har hidtil baseret sig på etzonesystem, som har fulgt skinnerne i Danmark, mens andre trafikfor-mer/trafikselskaber har haft deres egen zonestrukturer.En harmonisering af zonesystemerne som følge af indførelsen af et landsdæk-kende rejsekort medfører derfor også ændringer i priserne for kunderne vedrejse på rejsekort i forhold til rejse på en papirbillet. Priserne på rejsekortet erdog udfærdiget således, at der er taget hensyn til, at flest mulige kunder entenoplever samme eller lavere pris for rejse på rejsekort i forhold til en rejse påpapirbillet.DSB har ved prissætningen af rejser på rejsekortet med DSB søgt at reducereantallet af relationer, der får en prisstigning, når der er tale om relationer, hvorzoneantallet stiger som følge af rejsekort. Det overvejende antal af kunder iDSB vil opleve at kunne rejse på rejsekortet til den samme eller endda billigerepris sammenlignet med rejser på papirbillet.Der er dog relationer, hvor enkeltbilletten er billigere end første rejse på rejse-kortet. Dette er netop tilfældet for relationen Roskilde-Sorø, der er henvises tilaf spørgeren. I det anførte tilfælde er det korrekt, at prisen på første rejse pårejsekortet koster 3 kr. mere end den på nuværende tidspunkt tilsvarende kon-tantbillet.
Den i spørgsmålet anførte problemstilling vil dog kun være at finde i enovergangsperiode med sideløbende udbud af nuværende papirbilletter og rej-sekort.”
Side 2/2
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr