Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1180755_0001.png
1180755_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. november 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. oktober 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 58:

Ministeren bedes kommentere artiklen på www.ing.dk d. 22. oktober 2012”Rejsekort var allerede forældet for to år siden” og i den forbindelse gøre redefor, hvorvidt det vil være teknisk muligt at opgradere Rejsekortet, så derejsende kan tanke kortet op med øjeblikkelig virkning, således som det erbeskrevet i artiklen.

Svar:

Spørgsmålet har været forelagt Rejsekort A/S, som oplyser:”Den praktiske drift viser at optankningerne kommer ud på alle jernbane- ogmetrostationer efter højst 4 timer. Over 90 % af busserne synkroniserer indende starter tur om morgenen.Derfor vil langt de fleste brugere af denne form rejsekort optankning opleve, atoptankningen er klar næste dag, uanset hvor sent den er bestilt dagen før. Medi dette billede hører, at dette alene vedrører de ca. 15 % af rejsekortoptakningerne der sker via internettet. Øvrige optankninger, hvor 40 % sker viaauto tank-op, 20 % via rejsekortautomat samt 25 % i betjent salg, erumiddelbart tilgængelige på rejsekortet.I forhold til andre nyere rejsekortsystemer er dette et højt serviceniveau for såvidt optankninger foretaget via internettet, da kun få af disse overhovedetsender optankninger til busser og ingen af disse har hel eller delvis onlineforbindelse til busser.I London, hvor Oyster kortet ofte fremhæves som eksempel, skal en optankningbestilles inden kl. 23 og til afhentning på én (og kun en) valgt station. Enoptankning kan ikke hentes i busserne i London.Der har været gjort forsøg med helt online busser bl.a i New Jersey, men indtilvidere er der (os bekendt) ikke sådanne systemer i drift. Årsagen hertil er, at
helt online forbindelserne kræver et niveau af stabilitet og korte svartider, derselv i dag kun kan opnås med nogen sandsynlighed i områder med godradiodækning.I Århus er man netop ophørt med at have Dankortautomater i busserne kobletop online pga. manglende kvalitet i forbindelsen.”
Side 2/2
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen