Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1257334_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. juni 20132013-1858
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 30. maj 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 548:

Vil ministeren oplyse status for arbejdet i den dansk-tyske transportkommissi-on, herunder med hensyn til drøftelserne om styrkelse af den jyske transport-korridor på vej og bane på tværs af grænsen i Sønderjylland.

Svar:

Dansk-tysk transportkommission er nedsat med det formål at skabe et tætteresamarbejde mellem Danmark og Tyskland om transportplanlægning og koor-dinering af infrastrukturinvesteringer.Kommissionen har fokus på Jyllandskorridoren og beskæftiger sig med græn-seoverskridende trafik og infrastruktur samt forhold, der har betydning påtværs af den dansk-tyske landegrænse. Der har indtil videre været afholdt i alt 7møder i kommissionen.På møderne har der været drøftelser af en lang rækkeemner på vej-, bane-, havne- og luftfartsområdet.Der er blevet udarbejdet en interimsrapport. I interimsrapporten er udviklin-gen i trafikken for specielt grænselandet i Jyllandskorridoren for de forskelligetransportformer (vej, bane, havne og luftfart) beskrevet. Konkrete og planlagteudbygninger af infrastrukturen er også beskrevet. Interimsrapporten blev tagettil efterretning på et møde den 14. januar 2013 i dansk-tysk transportkommis-sion. Jeg vedlægger interimsrapporten til orientering.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen