Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1261995_0001.png
1261995_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. juni 20132013-1777
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 22. maj 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 524:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt der enten i ministeriet eller i Trafik-styrelsen er foretaget en kvalitetsvurdering af Metroselskabets udsagn om, atbyggeriet af Metrocityringen vil blive forsinket med et år, og vil blive 1,7 mia.kr. dyrere, med mindre Metroselskabet får tilladelse til at arbejde på lørdage ogtil 22 på hverdage, og er dette tilfældet, da bedes resultatet af kvalitetsvurde-ringen fremlagt. Er der ikke sket en kvalitetsvurdering, da bedes oplyst, hvorfordette ikke er sket.

Svar:

I december 2010 godkendte Metroselskabets ejere det økonomiske grundlag forindgåelse af de store anlægskontrakter på Cityringen.I beslutningsgrundlaget indgår en option, som ”indebærer en lempelse af deforudsatte tidsbestemte restriktioner for støj i forbindelse med udførelsen afanlægsarbejderne, herunder de særlige restriktioner for arbejde om natten, påfire byggepladser efter tilbudsgiverens valg. Tilbudsgivernes priser på denneoption viser, at det er muligt at opnå meget betydelige besparelser gennem enlempelse af disse restriktioner. Da en sådan lempelse samtidig forventes atmedføre kortere perioder med de mest belastende aktiviteter på de pågældendebyggepladser og dermed vil kunne begrænse perioden med gener, således atden samlede belastning ikke forventes øget, har Metroselskabet fundet det væ-sentligt, at denne mulighed indgår i den endelige godkendelse af kontrakt-grundlaget.”Eftersom der er tale om udmøntning af denne option, som ejerne besluttede atbenytte i december 2010 og som Metroselskabet dermed har forpligtet sig tilover for entreprenøren, har Transportministeriet ikke foretaget en ”kvalitets-vurdering” af Metroselskabets udsagn vedrørende de i spørgsmålet nævnteforhold.
MedvenlighilsenSide 2/2
Henrik Dam Kristensen