Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1180939_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. november 20122012-3310
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 22. oktober 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 52:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt det vil være tilladt en gruppe borgereboende i et mindre bysamfund, hvor det lokale trafikselskab ikke længereopretholder busbetjening, at oprette sin egen landsby- eller borgerbus, og hvorchaufføren evt. kan være en ansat landsbypedel. Ved en positiv besvarelsebedes tillige gjort rede for hvilke organisatoriske, strukturelle, administrative,juridiske og/eller økonomiske barrierer, der kan være til hindring for, at engruppe borgere boende i et mindre bysamfund, hvor der ikke længere erbusbetjening, opretter deres egen landsby- eller borgerbus.

Svar:

Hvis et landsbyfællesskab eller lignende opretter en busrute, vil der typisk bliveudført tilladelsesfri buskørsel, og bussen kan derfor alene anvendes afmedlemmerne af landsbylauget mv. Der vil således ikke være tale om kollektivtrafik, idet det jf. lov om trafikselskaber kun er trafikselskaberne, der må drivedenne form for trafik. Landsbybussen vil være at betragte som en lukket rute,som kun må benyttes af medlemmerne af landsbylauget.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen