Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1251974_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
24. maj 20132013-1624
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 7. maj 2013 stillet mig følgende spørgsmål 511(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 511:

Hvor mange penge er der brugt på støjafskærmning i forbindelse medudvidelse af E45 ved Vejle, og hvorfor har man fundet det nødvendigt atopsætte støjafskærmning op til et skovområde?

Svar:

Spørgsmålet er forelagt Vejdirektoratet, som har oplyst følgende:”Der er opsat støjafskærmning på begge sider af motorvejen nord forVejlefjordbroen på en ca. 1,1 km lang strækning mellem Vejlefjordbroen ogNørremarksvej. Dette valg fremgår af bemærkningerne til lovforslaget og af denforudgående VVM. Afskærmningen har til hensigt at yde støjbeskyttelse forboligområder og tilgrænsende rekreative områder. På den vestlige side afmotorvejen er ca. 400 m af den ca. 1,1 km lange afskærmning etableret medsærligt henblik på at reducere støjen i skovområdet Dyrehaven.Vejdirektoratet kan oplyse, at der normalt ikke er praksis for særlig støjbe-skyttelse af rekreative arealer som skove, men i visse tilfælde afviges dennepraksis. I dette tilfælde er praksis fraveget, da de ca. 400 m skal ses isammenhæng med en flere km lang ubrudt støjafskærmning, og at der i skovener en dyrehave, der fungerer som bynært rekreativt område og udflugtsmål.Der er brugt ca. 110 mio. kr. på hele udvidelsesprojektet mellem Skærup ogVejle N til støjafskærmning, dels til støjskærme og skærme på Vejlefjordbroenog dels til støjvolde. Hertil kommer ca. 2,5 til 4 mio. kr., som bliver anvendt tilat minimere støjgenerne ved at yde tilskud til facadeisolering til især enkelt-liggende ejendomme. For at nedbringe støjniveauet vil der endvidere blivebrugt støjreducerende asfaltbelægning. Omkostningsniveauet svarer til detafsatte beløb i anlægsbudgettet.”MedvenlighilsenHenrik Dam Kristensen