Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1253774_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. maj 20132013 - 1548
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 30. april 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsten Nonbo (V).

Spørgsmål nr. 506:

Hvad er det, som gør en beslutning om VVM-redegørelse for motorvej mellemNæstved og Rønnede så forskellig fra VVM-redegørelserne på de to øvrigestrækninger, som blev besluttet på samme forligskredsmøde?

Svar:

Vi har i den grønne forligskreds et princip om som udgangspunk ikke at igang-sætte VVM-undersøgelser uden finansiering til hele det pågældende projekt.Princippet blev blandt andet formuleret af hensyn til de borgere, der kan kom-me i en usikker situation, når en VVM-proces igangsættes uden at der er tagetpolitisk stilling til om projektet bliver en realitet inden for en overskuelig tids-ramme. Jeg vil minde om, at hele forligskredsen, herunder Venstre, står bagdette princip.Som anført i mit svar på TRU 461, var der i forligskredsen – som Venstre sombekendt er en del af – enighed om at igangsætte VVM-undersøgelser af to min-dre vejprojekter. Der var derudover enighed om den videre proces med Rute54, herunder at inddrage de lokale tilkendegivelser om brugerfinansiering og atreservationen af midler til en eventuel VVM-undersøgelse opretholdes.Jeg synes det må være i alles interesse, at vi får undersøgt mulighederne for,om brugerfinansiering kan være med til at løsne op for finansieringsproblem-stillingen i forhold til projektet.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen