Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1253756_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. maj 20132013 - 1548
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 30. april stillet mig følgende spørgsmål (TRUalm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraKarsten Nonbo (V).

Spørgsmål nr. 504:

Kan ministeren i forbindelse med sit svar på TRU alm. del – spm. 457, særligtministerens beskrivelse af, at der ”Som bekendt er der dog mange interesser påspil i sagen. Ud over de to berørte kommuner forestiller jeg mig således, at pro-cessen bl.a. kunne omfatte Region Sjælland og erhvervsrådene i Næstved ogFaxe kommuner” oplyse, om han ikke allerede har modtaget tilkendegivelserfra Region Sjælland og erhvervsrådene om projektets vigtighed, herunder omikke han selv, ministeriet og/eller Vejdirektoratet har modtaget rapport/ hvid-bog af 08.06.12, som er en erhvervsundersøgelse om rute 54 – altså en grundiggennemgang af, hvad erhvervslivet mener om nødvendigheden af en motorvejmellem Næstved og Rønnede?

Svar:

Jeg kan bekræfte, at der i forbindelse med forundersøgelsen af Rute 54 blevudarbejdet en erhvervsundersøgelse, hvor perspektiverne for erhvervslivets veden udbygning af vejkapaciteten mellem Næstved og Rønnede blev belyst.Erhvervsanalysens formål var at undersøge erhvervslivets mobilitetsgevinsterog afledte effekter ved en opgradering af ruten. Erhvervslivet har imidlertidikke forholdt sig til spørgsmålene om konkret linjeføring og brugerfinansieringaf et eventuelt udbygningsprojekt.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen