Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1229722_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. marts 20132013-898
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 4. marts 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 376:

Mener ministeren, at investeringsplanen i forbindelse med Togfonden DK er etudtryk for en balanceret tilgang, hvor der satses på en forbedring af både vejeog baner?

Svar:

Togfonden DK er som navnet siger en togfond. Der tale om nye penge tilgennemførelse af initiativer på baneområdet. Der er altså ikke talte om, at dertages penge fra vej- til baneområdet.Udviklingen af jernbaneinfrastrukturen i Danmark har i det store hele ståetstille i årtier. Den eneste væsentlige forbedring har været etableringen afStorebæltsforbindelsen, der samtidig har forbedret mulighederne forvejtransport. Det er først i de seneste år, at der med beslutningerne omsignalprogrammet og den nye bane København-Ringsted er kommet skub iudviklingen i retning af en moderne jernbane i Danmark. I modsætning hertiler der i andre europæiske lande i en årrække sket en markant udbygning afjernbanen med forøgelse af kapacitet og hastighed. For så vidt angårelektrificering, har Danmark en af de laveste andele af elektrificeredestrækninger i Europa.Med Togfond DK tages der et stort skridt i retning af, at jernbanen i Danmarkkan indhente dette efterslæb.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen