Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1219970_0001.png
1219970_0002.png
1219970_0003.png
Samrådsspørgsmål W:Er ministrene enige i, at detoffentlige, hvor det er muligt, har en speciel forpligtelse, når dethandler om oprettelse af praktikpladser? I bekræftende fald, hvordansynes ministrene det harmonerer med oprettelse af ganske fålærepladser i forbindelse med et stort anlægsprojekt sommetrobyggeriet?Svar
Første del af spørgsmål W har generelkarakter. Jeg har derfor bedt Erhvervs-og Vækstministeriet om bidrag tilbesvarelsen, da det er hører underErhvervs- og Vækstministerietsressortområde.Jeg vil derfor gerne læse Erhvervs- ogVækstministeriets bidrag op:”Regeringenmener, at det er enuholdbar situation for det enkelte ungemenneske og for samfundet generelt, atgodt 4.000 elever i dag står uden enpraktikplads.
Side 2/3
Derfor har regeringen med finansloven2013 forpligtet statslige ordregivere tilefter et ”følg- eller forklar”-princip atoverveje at anvende sociale klausulerom uddannelses- og praktikaftaler, nårrelevante opgaver sendes i udbud. Denærmere rammer for forpligtelsen harjeg uddybet tidligere [jf. ovenfor].Tiltaget skal sikre en styrket indsats forat skabe praktikpladser i forbindelsemed udbud af offentlige opgaver.”Jeg vil gerne selv svar på anden del afspørgsmålet.Nu ved jeg ikke, hvad der præcis ligger iordet ”speciel forpligtelse”.
Side 3/3
Min holdning er, at det offentligeselvfølgelig skal hjælpe til med at skaffepraktikpladser til de unge mennesker,bl.a. når det offentlige står for størrebyggeprojekter.Regeringen har som nævnt besluttet sigfor at opfordre til øget brug af socialeklausuler.Derfor vil vi også påTransportministeriets område vedkommende udbud afinfrastrukturprojekter være megetopmærksomme på brugen af socialeklausuler med henblik på at skaffe flerepraktikpladser.