Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1224525_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
12. marts 2013
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 18. februar 2013 stillet mig følgende spørgsmål352 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 352:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt det stemmer overens med Center forgrøn transports opgaver, der tager udgangspunkt i miljø, klima og støj, at støtteProjekt 24 Timer Transport, der går ud på at udbringe varer om natten tilbutikker m.v., med alt hvad dette indebærer af støjgener for naboerne til depågældende butikker.

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafikstyrelsen, der oplyser følgende:"Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport administrerer en pulje på 200 mio.kr. til forsøg med energieffektive transportløsninger. Det overordnede formålmed puljemidlerne er at bidrage til at reducere transportsektorens CO2-udledning.Når der ikke er så meget trafik, kører last- og varebiler længere på literen, endhvis de kører i myldretiden. Derfor kan CO2-udledningen reduceres, hvis mankan flytte en del af godstransporten væk fra myldretiden til ydertimerne.Støjproblematikken er helt central i den forbindelse. Derfor er der reserveretmidler til støjsvagt udstyr i de forsøgsprojekter, der handler om distribution iydertimerne og Miljøstyrelsen, der har det overordnede ansvar for reglerne omstøj i forbindelse med distribution af varer, følger både projektet 24 TTransport og søsterprojektet DYT ("Distribution i YderTimerne")."
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen