Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1219817_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
26. februar 20132013-661
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 18. februar 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 346:

Vil ministeren tage initiativ til, når togtrafikken er blevet genoptaget overLimfjordsbroen, at bede Banedanmark overveje udarbejdelse af procedurermed henblik på at sikre et hurtigere og mere præcist forløb ved størrehændelser for at undgå så store forsinkelser, som det har været tilfældet efterpåsejlingen af broen. Procedurerne kunne omfatte muligheden for at undgåforsinkende udbudsfase, løbende afrapportering fra entreprenører ogunderentreprenører, egenkontrol også ved underentreprenører m.m.

Svar:

Jeg kan oplyse, at jeg i slutningen af november 2012 har anmodetBanedanmark om at gennemføre en evaluering af processen med at genetablereden påsejlede broklap til jernbanebroen over Limfjorden med henblik på atdrage læringspunkter til evt. kommende projekter af samme karakter.Banedanmark oplyser, at det er planlagt, at der efter endt projektforløbgennemføres en omfattende evaluering over de vigtigste læringspunkter setmed Banedanmarks øjne. I evalueringen deltager alle væsentlige interneprojektdeltagere i Banedanmark sammen med Kammeradvokaten,Banedanmarks rådgiver Rambøll samt totalentreprenøren MT Højgaard ogdennes rådgiver Niras.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen