Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1215767_0001.png
1215767_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
15. februar 20132013-457
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 31. januar 2013 stillet mig følgende spørgsmål314 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 314:

Ministeren bedes redegøre for, hvordan Banedanmark vil være i stand til atholde sig orienteret om den løbende europæiske udvikling indenfor signal- ogsporteknologi, efter at man har meldt sig ud af UIC pr. 1. januar 2012, jf.ministerens svar af 25. januar 2013 på alm. del - spørgsmål 258.

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som oplyser, at:”Banedanmark har valgt at melde sig ud af UIC, fordi det blev vurderet, atudbyttet ikke stod mål med udgifterne, idet de centrale fagområder i dagreguleres i regi af Det Europæiske Jernbaneagentur (ERA).Arbejdet med bl.a. signal- og sporteknologi foregår således i dag primært iarbejdsgrupper under ERA, herunder ERTMS Users group, og isektorrepræsentationens tilsvarende grupper, hvor Banedanmark deltagergennem European Infrastructure Managers (EIM).ERA, EIM og de europæiske jernbanevirksomhedernes organisation (CER) harindgået aftale med ERTMS Users group om udførelse af en række tekniskeopgaver indenfor ERTMS.Banedanmark deltager i de tekniske specifikationsgrupper i ERTMS Usersgroup, og på udvalgte områder deltager Banedanmark også direkte i ERA’snormdannende arbejdsgrupper (f.eks. Operational Harmonisation). Dennedeltagelse gør, at Banedanmark er væsentlig bedre orienteret end tidligere, oghar mulighed for at deltage aktivt i udviklingen inden for især signalteknologi,men også sporteknologi i Europa.Medlemskabet af ERTMS Users group giver adgang til den samlede opdateredeprojekt- og driftviden indenfor ERTMS. Endvidere giver medlemskabeterfaringsudveksling med alle de væsentlige europæiske ERTMS-projekter samt
til deltagelse i arbejdsgrupper vedrørende ændring og udvikling afspecifikationerne for ERA. UIC varetager ikke længere nogen opgavevedrørende ETCS-specifikationerne eller den forpligtende europæiskeudvikling indenfor signalområdet.”
Side 2/2
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen