Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1182795_0001.png
1182795_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
22. november 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 12. oktober 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 31:

Vil ministeren oplyse, hvorfor Vejdirektoratet i januar/februar 2012 meddelte,at man ikke længere ville stå for koordineringen af den lokale trafiksikkerhedmellem Vejdirektorat, politi og kommuner og desuden oplyse, om de afsattemidler til den koordinerende indsats fortsat er til rådighed på finansloven for2012 og på FFL 13. Endvidere ønskes oplyst, om ministeren er opmærksompå, at opgaven med (og dermed midlerne til) den lokale indsats for trafiksik-kerheden er et led i aftalerne om kommunalreformen, og dermed vel er enbunden opgave, som Vejdirektoratet ikke kan frasige sig, før der er truffet aftaleom en anden organisering af det lokale arbejde med trafiksikkerhed og vilministeren oplyse, om der er truffet anden aftale om koordinering af det lokaletrafiksikkerhedsarbejde.

Svar:

Vejdirektoratet foretager en løbende prioritering af alle opgaver og en vur-dering af, hvordan de for hånden værende ressourcer udnyttes bedst muligt.Det gælder også i forhold til de opgaver, som Vejdirektoratet i sin tid overtog iforbindelse med kommunalreformen.Vejdirektoratet arbejder løbende med at forbedre trafiksikkerheden på en langrække forskellige fronter. Indsatsen omfatter bl.a. trafiksikkerhedstiltag i for-bindelse med udformningen af nye veje, forbedringer ved sorte pletter og gråstrækninger på eksisterende veje, skiltning og afmærkning, indsamling af ulyk-kesstatistik og brug af teknologiske løsninger. Denne indsats er ikke mindstrettet mod de mindre veje – landeveje, bygennemfarter o.lign, som direktoratetovertog med kommunalreformen. Det er et område, som prioriteres meget højt.Vejdirektoratet har tidligere i år, som led i den løbende evaluering og priorite-ring af, hvordan de til rådighed værende midler udnyttes bedst muligt,valgt attrække sig ud af færdselssikkerhedsudvalgene i forbindelse med regeringensudmøntning af Effektiv Administration i staten.
Det er vurderingen, at det koordinerende arbejde kan løses på mere enkel oglavpraktisk vis mellem parterne uden det hidtidige ressourceforbrug for staten,og der arbejdes fortsat målrettet fra statslig side på at forbedre trafikkerheden.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen