Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1170214_0001.png
AKT 277273 - BILAG 1 - [ Svar pa aim, del - spm. 30 ] -cd?;
Transportministeriet
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ . nr.
Frederiksholms Kanal 27 P1220 Kølx-nhavn KTelefon41712700
Transportudvalget har i brev af 12. oktober 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU aim. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karina Adsbøl (DF).

Spørgsmål nr. 30:

Hvorfor vil transportministeren ikke forbedre området, så demente ikke skalvære kastebold mellem stat og kommuner, jf. nyhed på alzheimerforeningenshjemmeside (http://www.alzheimer.dk/nyheder/demente-kastebold-mellemstat-og-kommuner)

Svar:

Jeg har stor forståelse for de udfordringer demente kan stå over for i hverdageni forbindelse med transport.Demente er ikke omfattet af ordningen om individuel handicapkørsel af togrunde.For det første er det kun svært bevægelseshæmmede, der omfattes af individuelhandicapkørsel, jf. lov om trafikselskaber § 11, da denne persongruppe ikke kananvende kollektive transportmidler, selvom disse er handicapvenligt indrettet.Demente vil ofte kunne anvende kollektiv transport med hjælp fra en ledsager.For det andet vil en udvidelse af ordningen betyde, at kommunerne skalkompenseres økonomisk for denne nye gruppe. Der er på nuværende tidpunktingen ledige midler til at udvide ordningen.Jeg vil dog gerne understrege, at der er tale om en minimumsbestemmelse,hvorfor kommunerne har mulighed for at lade andre end sværtbevægelseshæmmede omfatte af ordningen.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen