Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1216419_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
18. februar 20132013-309
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 22. januar 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 290:

Finder ministeren det hensigtsmæssigt, at arbejdet med Den nye baneKøbenhavn-Ringsted igangsættes, uden at der er nogen klarhed over, hvordander skal skaffes mere kapacitet på København H, og uden at der er taget stillingtil udbygningen af Københavns Lufthavn, Kastrup. I den forbindelse bedesministeren gøre rede for, hvornår Banedanmark kan fremlægge sin analyse afkapacitetsudbygningen af København H.

Svar:

Den nye bane mellem København og Ringsted kan finde særdeles godanvendelse uden nogen udbygning af banegårdskapaciteten i København.Beslutningen om anlæg af den ny bane København – Ringsted er truffet pågrundlag af en forudsætning om den eksisterende banegårdskapacitet iKøbenhavn, og rummer inden for disse rammer en stor kapacitet, der vil kunneimødekomme en betydelig efterspørgselsstigning.Der er således ingen grund til at nære bekymring om, at det skulle væreuhensigtsmæssigt at have igangsat projektet, før der foreligger en viderebelysning af fremtidige behov for ekstra banegårdskapacitet iKøbenhavnsområdet.Med afsæt i ”En grøn transportpolitik” er der i Trafikstyrelsen igangsatstrategiske analyser om bl.a. stationskapaciteten ved KøbenhavnsHovedbanegård, som skal være færdige til behandling i efteråret 2013.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen