Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1169151_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
23. oktober 20122012-3108
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 3. oktober 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 2:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt Banedanmark planlægger at etablereet lignende detekteringssystem til overvågning af strømaftagerne på regional-og fjerntogene som det, der er opsat over S-banen ved Østerport st., jvf. besva-relse af TRU alm. del. – spm. 325 af 9. december 2010.

Svar:

Banedanmark har oplyst mig om, at forberedelsesfasen for etablering af et de-tekteringssystem af strømaftagere (PantoInspect) på fjernbanen er igangsat.Det første pilotprojekt til afprøvning af systemet er udarbejdet og forventesetableret ved Albertslund. Der pågår en dialog med leverandøren og DSB omerfaringerne med systemet fra S-banen og tilpasning til vilkårene på fjernba-nen, herunder kommunikation med trafikstyringscentralen, påvirkning fra die-seludstødning samt det forhold, at der på fjernbanen forekommer flere forskel-lige typer strømaftagere.Efter montering, indkøring og test af pilotprojektet forventes det, at der i 2013skal etableres to yderligere enheder (Tårnby og evt. Sønderjylland) til detekte-ring af strømaftagere på fjernbanen på de elektrificerede strækninger. Tidshori-sonten er dog afhængig af den kommende testfase.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen