Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1200265_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. december 20122012-3965
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. december 2012 stillet mig følgendespørgsmål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 190:

Idet der henvises til Kystdirektoratets hjemmeside, hvor det af plantegningenunder punktet ”Ballen-situationsplan” tydeligt angives, at havnen projekterestil Mette Mols, bedes ministeren oplyse, om dette er et udtryk for, at man harbesluttet hvem, der skal have sejladsen til og fra Samsø samt hvorfor man iplantegningerne sætter navn på den færge, lejet skal passe til?

Svar:

Jeg henviser indledningsvist til mit svar på spørgsmål nr. 189.Den nye havn ved Ballen projekteres foreløbig til at være tilstrækkelig stor til,at ingen relevante, mulige tilbudsgivere på forhånd udelukkes fra deltagelse iudbuddet.Det skal bemærkes, at havnen først færdigprojekteres og anlægges, når det erkendt, hvilket rederi og hvilken færge, der vinder Transportministeriets udbud.Det er Samsø Kommune, der er bygherre, og derfor Samsø Kommune derbestemmer havnens størrelse. Hvis det viser sig, at den færge, som udbuddetvindes med, er mindre end den færge, der er anvendt i det foreløbige layout,står det naturligvis Samsø Kommune frit for at tilpasse havnen efter dennefærges størrelse.Samsø Kommune anvender en ekstern rådgiver til detailplanlægningen afhavnen. Jeg har ingen bemærkninger til, hvilke færgemodeller rådgiverenanvender i sine illustrationer.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen