Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1190723_0001.png
1190723_0002.png
1190723_0003.png
Samråd i Folketingets Transportudvalg den 29.november 2012 vedr. svindel med køre-/hviletidsreglerne ved anvendelse af magneter ogandre ulovlige tiltag (sammen med justitsministeren)Tak for ordet!Spørgsmålet om køre-hviletid henhørerunder justitsministerens ressort. Indenjeg giver ordet videre vil jeg dog kortbeskrive grundlaget for kontrollen medde tunge køretøjer.Indledningsvist vil jeg gerne understregevigtigheden af en effektiv kontrol med, attunge køretøjer lever op til de tekniskestandarder i lovgivningen. Det er først ogfremmest vigtigt af hensyn tiltrafiksikkerheden. Men det er også heltafgørende for at sikre, at ingenvognmænd opnår en uretmæssigkonkurrencefordel ved at omgå reglerne.
Side 2/3
Kort sagt – det skal ikke kunne betale sigat snyde!De generelle regler for tekniske krav tiltunge køretøjer findes i Detailforskrifterfor Køretøjer, som er udstedt medhjemmel i færdselsloven.Kontrollen af, at disse regler overholdessker for de tunge køretøjersvedkommende ved årlige syn i ensynshal efter lovgivningen om syn afkøretøjer.Hertil kommer, at tunge køretøjerkontrolleres ved stikprøver ved et antalårlige vejsidekontroller, som foretages afpolitiet i samarbejde medTrafikstyrelsen og en række andremyndigheder.
Side 3/3
Ved disse vejsidekontroller er der ikkemindst fokus på overholdelse af køre- oghviletidsreglerne.Hvad angår selve lovgivningen vedr.køre- og hviletidsreglerne ogtachografen, som måler chaufførensoverholdelse af reglerne, hører denneunder justitsministerens ressortMed disse ord vil jeg derfor give ordetvidere til justitsministeren.(Herefter overtager justitsministeren)