Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del
Offentligt
1184230_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
26. november 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 16. november 2012 stillet mig følgendespørgsmål TRU 109 alm. del, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 109:

Kan ministeren bekræfte, at der i forbindelse med anlægsarbejdet for MetroCityringen i København har været utilsigtede brud på ledninger til mangelysreguleringer, og at lysreguleringerne efterfølgende ikke er blevetsynkroniseret af Københavns Kommune med deraf følgende gener for afviklingaf trafikken?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Metroselskabet, der oplyser følgende:”Derhar i forbindelse med de forberedende arbejder til Cityringen, såsomledningsomlægninger, været ca. 5 utilsigtede brud på ledninger tillysreguleringer.I forhold til ovenstående skal bemærkes, at Metroselskabet siden 2009 harværet i gang med at omlægge ledninger ved alle 17 kommende Metrostationerog i alt 25 km forsyningsledninger er omlagt.Arbejdet forventes at være tilendebragt inden for de næste par måneder.Politiken har tidligere beskrevet, at Metroselskabets ledningsomlægningerskulle være skyld i problemer med lysreguleringer i København. Efterfølgendeer det blevet præciseret, at det ikke er Metroselskabets 5 utilsigtede brud påledninger til lysreguleringer, der har forårsaget de problemer medlysreguleringer, der blev beskrevet i artiklerne.”
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen