Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
SUU Alm.del
Offentligt
1272754_0001.png
Holbergsgade 6DK-1057 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg
Dato: 15. august 2013Enhed: SygehuspolitikSagsbeh.: SUMBWISags nr.: 1303770Dok nr.: 1271992
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg har den 23. juli 2013 stilletfølgende spørgsmål nr. 809 (alm. del) til ministeren for sundhed og forebyg-gelse, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Hans Chri-stian Schmidt (V).Spørgsmål nr. 809:”Ministeren bedes oplyse, om der er andre hospitaler udover Hvidovre, derudelukkende serverer halalslagtet kød og i bekræftende valg bedes ministerenoplyse hvilke.”Svar:Danske Regioner har den 12. august 2013 i anledning af ovenståendespørgsmål oplyst følgende:”Danske Regioner bemærker, at den pågældende sag i Ekstra Bladet d. 22. ju-li 2013 omhandlede halalslagtet oksekød, og dermed ikke alle typer af kød.Der er således ikke nogen danske hospitaler, som udelukkende serverer ha-lalslagtet kød. Udover Hvidovre Hospital er der heller ikke nogen hospitaler,hvor der som standard serveres kalve- og oksekød, der er halalslagtet.Dog er det sådan, at næsten alt fjerkræ der produceres og sælges i Danmarker halalslagtet. Ligeledes er importeret lam ofte halalslagtet. Derfor gælder detogså for det fjerkræ, og i nogle tilfælde lam, der anvendes på sygehusene.Men det er altså ikke som følge af et krav fra patienter og/eller sygehuseneskøkkener.Overordnet er det vigtigt, at patienter får en næringsrig kost under indlæggel-se. Derfor tilbyder hospitalerne altid muligheden for at vælge et alternativ til fxoksekød, svinekød eller fjerkræ. Nogle hospitaler tilbyder også, at patienterne,i særlige tilfælde, kan vælge halalslagtet oksekød.”Jeg kan henholde mig til svaret fra Danske Regioner.
Med venlig hilsen
Astrid Krag
/
Birgitta Bladt Winkler