Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
SUU Alm.del
Offentligt
Holbergsgade 6DK-1057 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wsum.dk
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg
Dato: 15. august 2013Enhed: SygehuspolitikSagsbeh.: SUMBWISags nr.: 1303770Dok nr.: 1271967
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg har den 23. juli 2013 stilletfølgende spørgsmål nr. 799 (alm. del) til ministeren for sundhed og forebyg-gelse, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra MartinHenriksen (DF).Spørgsmål nr. 799:”Kan ministeren redegøre for, hvilken sundhedsfaglig begrundelse der liggerbag at tvinge alle indlagte patienter på Hvidovre Hospital til at spise halal-oksekød? ”Svar:Det fremgår af oplysninger fra Hvidovre Hospital, at det er praktiske og øko-nomiske hensyn, som ligger bag beslutningen om, at alt oksekød, som indgår ihospitalskosten, er halalslagtet. Det fremgår ligeledes, at patienter altid harmulighed for at vælge mellem flere forskellige retter, herunder også en ret medkød, som ikke er halaslaget. Der er således ikke tale om, at alle indlagte pati-enter på Hvidovre Hospital tvinges til at spise halalslagtet oksekød.
Med venlig hilsen
Astrid Krag
/
Birgitta Bladt Winkler