Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
SUU Alm.del
Offentligt
1252346_0001.png
1252346_0002.png
Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 24. maj 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
KMP/ J.nr. 2013-3062
Under henvisning til Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalgsbrev af 25. april 2013 følger hermed social- og integrationsministerensendelige svar på spørgsmål nr. 597 (SUU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Liselott Blixt (DF)
Spørgsmål nr. 597:”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 25. april 2013 fra Arbejds-skadeforeningen vedrørende manglende klagemuligheder, jf. SUU alm. del –bilag 262. Det fremgår af henvendelsen, at det er uklart, hvilke klagemulig-heder der er i sådan en sag. Ministeren bedes derfor oplyse, til hvilken myn-dighed man kan klage i sådanne sager (der henvises til side 4 i henvendel-sen).”
Svar:Der stilles i henvendelsen fra Arbejdsskadeforeningen en række spørgsmål irelation til en kommunes anvendelse af rapporter fra en autoriseret psykologog en anden ikke-autoriseret psykologs anvendelse af førstnævnte psyko-logs rapporter i sygedagpengesager efter, at Psykolognævnet angiveligt harudtalt kritik af den pågældende autoriserede psykologs arbejde.Social- og Integrationsministeriet kan alene besvare de spørgsmål, der rela-terer sig til psykologloven og Psykolognævnets praksis, idet Psykolognæv-net, jf. psykologloven, henhører under Social- og Integrationsministerietsressort. Spørgsmål vedrørende Beskæftigelsesankenævnet og aftalen mel-lem KL og Dansk Psykolog Forening henvises imidlertid til hhv. Beskæftigel-sesministeriet og KL. Det skal dog bemærkes, at klagemyndigheden i denkonkrete sygedagpengesag, i dette tilfælde Beskæftigelsesankenævnet, i etvist omfang vil kunne tage stilling til den pågældende psykologs arbejde fx ideres vurdering af, om sagen er korrekt og tilstrækkeligt oplyst.
Psykologloven finder alene anvendelse på autoriserede psykologer. Da denkommunalt ansatte psykolog ikke er autoriseret, kan Psykolognævnet, der ertilsynsmyndighed og ikke klageinstans, ikke, som nævnet også har skrevet tilforeningen, tage stilling til, om den pågældende psykologs faglige arbejdekonkret ligger inden for de retlige standarder om omhu og samvittighedsfuld-hed, som fremgår af psykologloven.Da der ikke stilles krav om, at fagpersoner ansat i kommunen i den beskrev-ne stilling er autoriserede psykologer, er rette klagemyndighed i den be-skrevne sag kommunalbestyrelsen (borgmesteren), som har den pågælden-de ikke-autoriserede psykolog ansat. Det er kommunen, der har ansvaret forat benytte de rette eksperter og fagpersoner i deres myndighedsarbejde.
Karen Hækkerup/ Lone Larsen